دوئل بامو سری ۳ و اینفینیتی Q50
همچنان دور چهارم مرحلۀ مقدماتی سری رقابتهای خودرویی پدال ادامه دارد و امروز به سراغ گروه سدانهای کامپکت لوکس رفتهایم یعنی گروهی که در سومین دوئل آن شاهد رقابت بین مرسدس بنز C کلاس و لکسوس IS بودیم. در این نبرد مجموعاً تعداد ۲۱۳۳ رأی به ثبت رسیده است که نمایندۀ ژرمنها با کسب ۱۶۱۷ عدد از آنها یا بهعبارتدیگر ۷۶ درصد از کل آراء قاطعانه پیروز رقابت شده است درحالیکه IS تنها ۵۱۶ رأی دریافت نموده است. حال امروز در چهارمین دوئل این گروه بازم دو سدان لوکس آلمانی و ژاپنی در برابر یکدیگر قرار گرفتهاند یعنی بامو سری ۳ به جدال با اینفینیتی Q50 پرداخته است.

سری ۳ که یکی از شناختهشدهترین محصولات بامو است برای نخستین بار در سال ۱۹۷۵ با کد E21 و برای جایگزینی با سری ۰۲ معرفی شد. نسل اول این خودرو که به کشورمان هم راه پیدا کرد فقط بهصورت کوپه و کابریولت دودر تولید شد اما پس از معرفی نسل دوم با کد E30 در سال ۱۹۸۲، این رویه تغییر کرده و نمونههای سدان و استیشن هم به خانوادهٔ سری ۳ اضافه شد. در همین نسل برای اولین بار نسخهٔ اسپرت و قدرتمند M3 نیز متولد شد که البته فقط بهصورت کوپه و کابریولت تولید میشد. بدین ترتیب نسلهای مختلف سری ۳ یکی پس از دیگری معرفی شده و به بازار آمدند تا اینکه سرانجام نسل کنونی یا ششم آن با کد F30 برای نخستین بار در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۲ رونمایی شد؛ اما این نسل تغییر عمدهای را نسبت به نسلهای قبلی خود تجربه کرده است چراکه از این نسل، نسخههای کوپه و کابریولت سری ۳ تحت نام سری ۴ عرضه شدند و بنابراین خانوادهٔ سری ۳ صرفاً به دو نسخهٔ سدان و استیشن محدود شد؛ اما بااینحال چندی بعد در سال ۲۰۱۳ بامو عضو سومی را به این خانواده اضافه کرد که سری ۳ گرن توریزمو نام دارد. نسل کنونی سری ۳ تقریباً به پایان عمر خود نزدیک میشود و در آیندهٔ نزدیک نسل هفتم آن با کد G20 معرفی خواهد شد. بامو این سدان کامپکت خود را با پیشرانههای مختلفی شامل نمونههای چهار سیلندر و شش سیلندر بنزینی و دیزلی توربوشارژ عرضه میکند که قویترین آنها یک واحد ۳ لیتری شش سیلندر خطی توئین توربو است. این موتور که ۴۲۵ اسب بخار قدرت دارد، در مدل M3 عرضه میگردد. ولی ما برای این دوئل مدل ۳۴۰i را انتخاب کردهایم که آنهم به همین موتور ۳ لیتری شش سیلندر خطی اما با یک توربوشارژر مجهز است و ۳۲۰ اسب بخار قدرت و ۴۵۰ نیوتن متر گشتاور دارد.
دوئل بامو سری ۳ و اینفینیتی Q50
Q50 خود بهتنهایی نام کمسابقهای در سبد محصولات اینفینیتی محسوب میشود اما این سدان کامپکت لوکس که از شیوهٔ نامگذاری جدیدی اینفینیتی استفاده میکند، بهعنوان جایگزینی برای سری G این شرکت معرفی شده است یعنی خودرویی که پیشینهٔ آن به سال ۱۹۹۰ بازمیگردد. این خودرو در چهار نسل تا سال ۲۰۱۵ به تولید رسید درحالیکه از نسل سوم نسخهٔ کوپه و از نسل چهارم نسخهٔ کابریولت هم به آن اضافه شد. اما در نمایشگاه دیترویت ۲۰۱۳ بود که اینفینیتی مدل Q50 را بهعنوان سدان کامپکت جدید خود و جایگزینی برای سدان سری G معرفی کرد. چندی بعد نیز کوپهٔ G60 بهعنوان جایگزین نسخهٔ کوپهٔ سری G معرفی شد. Q50 که کوچکترین سدان اینفینیتی محسوب میشود، روی پلتفرم FM نیسان ساخته شده است. این پلتفرم در محصولات دیگر این شرکت مثل نیسان ۳۷۰Z و اینفینیتی QX50 هم بکار میرود. این سدان کامپکت ژاپنی با چهار پیشرانهٔ مختلف به بازار عرضه میشود که شامل نمونههای ۲ لیتری چهار سیلندر بنزینی، ۲٫۲ لیتری چهار سیلندر دیزلی، ۳ لیتری V6 توئین توربو و ۳٫۷ لیتری V6 تنفس طبیعی به همراه یک نسخهٔ هیبریدی میشود. در دوئل امروز با Q50 با پیشرانهٔ ۳٫۷ لیتری V6 خود شرکت کرده است که ۳۳۰ اسب بخار قدرت و ۳۶۵ نیوتن متر گشتاور دارد. این همان پیشرانهای است که در نیسان ۳۷۰Z هم بکار میرود. برای انتقال نیروی موتورها نیز دو گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک و شش سرعتهٔ دستی در نظر گرفته شده است. Q50 مانند سری ۳ در حالت استاندارد با انتقال قدرت دیفرانسیل عقب عرضه میگردد اما برای تمامی مدلهای آن سامانهٔ چهارچرخ محرک هم قابل سفارش است. قویترین مدل این خودرو نیز Q50 3.0t Red Sport نام دارد که از پیشرانهٔ ۳ لیتری V6 توئین توربو با ۴۰۵ اسب بخار قدرت استفاده میکند.

مشخصات فنی
این دوئلها، مقایسههایی برای دریافت و شناخت خودروهای برتر نیستند بلکه نظرسنجی برای شناخت خودروهای محبوبتر بین شما کاربران ایرانی میباشند؛ بنابراین با توجه به جمیع جهات، جذابیت، طراحی بدنه و کابین، برند، ویژگیهای فنی، قیمت و مقرونبهصرفه بودن و حتی تجربه کاربری، کدام خودرو را ترجیح میدهید؟ دلایل و معیارهای انتخاب خود را نیز لطفاً در بخش نظرات بیان فرمایید.