دوئل فورد موستانگ GT و بامو M4
در روزی دیگر و قسمتی دیگر از سری رقابتهای خودرویی پدال به گروه کوپههای متوسط پرداختهایم. کلاسی که در دومین دوئل آن کادیلاک ATS کوپه در برابر هوندا آکورد کوپه قرار گرفت و در آن مجموعاً ۱۷۷۵ رأی به ثبت رسید. از این آراء، ATS کوپه با کسب ۱۱۲۳ رأی یا بهعبارتدیگر ۶۳ درصد از کل آراء، توانست پیروز رقابت شده و به مرحلهٔ بعدی صعود کند درحالیکه آکورد کوپه موفق به کسب ۶۵۲ رأی شده است. در دوئل سوم گروه کوپههای متوسط اما امروز دو اسطوره به مصاف یکدیگر رفتهاند یعنی فورد موستانگ در برابر بامو M4 قرار گرفته است.

فورد موستانگ

موستانگ یکی از مشهورترین نامها در بین خودروهای اسپرت است که پیشینهای طولانی و البته پرافتخار دارد. این ماسل کار اسطورهای آمریکایی برای اولین بار در سال ۱۹۶۴ معرفی شد و با استقبال و موفقیتی خارقالعاده و فراتر از انتظارات فورد مواجه گردید. این خودرو همچنین از بنیانگذاران کلاس پانی کارها محسوب میشود که البته بعدها پانی کارها با ماسل کارها ادغام شدند. موفقیت موستانگ به حدی بود که دیگر خودروسازان آمریکایی با مدلهای AMC جاولین، شورلت کامارو و دوج چلنجر به آن پاسخ دادند. نسل نخست این خودرو در انواع گوناگون و پس از تجربهٔ تغییرات فراوان تا سال ۱۹۷۳ به تولید رسید تا اینکه در سال ۱۹۷۴ و همزمان با بحران نفتی، نسل دوم موستانگ معرفی شد. نسلی که کاملاً افول کرده بود و اثری از شکوه گذشتهٔ موستانگ در آن دیده نمیشد. سپس در سال ۱۹۷۹ نسل سوم و در سال ۱۹۹۴ نسل چهارم این کوپهٔ آمریکایی معرفی شدند تا اینکه در سال ۲۰۰۵ نوبت به نسل پنجم رسید که توانست شکوه و عظمت موستانگ نسل یک را احیا کند. این خودرو اما هماکنون در نسل ششم خود قرار دارد که در دسامبر سال ۲۰۱۳ معرفی شد. این نسل هم از لحاظ طراحی همچنان نمایانگر یک موستانگ اصیل است اما بااینحال بسیاری طراحی نسل قبل را برتر و بااصالتتر میدانند. این در حالی است که به لطف عرضهٔ جهانی موستانگ در نسل ششم، این خودرو عنوان پرفروشترین ماشین اسپرت دنیا را در سال ۲۰۱۶ کسب نمود. نسل ششم موستانگ بهتازگی فیسلیفتی را تجربه کرده که طی آن تغییرات زیادی در دماغهٔ خودرو انجام گرفته است. فورد پیشازاین موستانگ را در نسخهٔ استاندارد با سه پیشرانهٔ چهار سیلندر، شش سیلندر و هشت سیلندر عرضه میکرد اما پس از فیسلیفت اخیر، موتور شش سیلندر از لیست انتخابها حذف شده است. بااینحال ما برای این رقابت موستانگ GT را انتخاب کردهایم که مجهز به پیشرانهٔ ۵ لیتری V8 تنفس طبیعی است. این موتور ۴۳۵ اسب بخار قدرت و ۵۴۵ نیوتن متر گشتاور تولید کرده و آنرا از طریق یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی یا شش سرعتۀ اتوماتیک به چرخهای عقب انتقال میدهد. البته بالاتر از موستانگ GT مدل شلبی GT350 قرار دارد که از یک پیشرانهٔ ۵٫۲ لیتری V8 با ۵۳۰ اسب بخار قدرت استفاده میکند و فعلاً تا پیش از معرفی مدل GT500 قویترین نسخهٔ نسل ششم موستانگ محسوب میشود.
بامو M4

هرچند در یک سوی میدان این دوئل یک اسطوره قرار دارد اما در سوی دیگر نیز با اسطورهٔ دیگری مواجه هستیم. یک آلمانی مشهور بنام بامو M4 که آنهم مانند موستانگ از پیشینهای پرافتخار برخوردار است. برای پرداختن به تاریخچهٔ M4 باید به سال ۱۹۷۵ یعنی زمان معرفی نسل اول سری ۳ بازگردیم. خودرویی که بهعنوان جایگزین مدل ۲۰۰۲ به بازار آمد و فقط بهصورت کوپه و کابریولت دودر تولید شد. سپس در سال ۱۹۸۲ نسل دوم سری ۳ معرفی گردید که در این نسل برای اولین بار مدلهای سدان و استیشن هم به خانوادهٔ آن اضافه شدند. همچنین در همین نسل و در سال ۱۹۸۵ بود که نسخهٔ اسپرت و قدرتمند سری ۳ با نام M3 معرفی شد و این سرآغازی بود برای ساخت یکی از برترین کوپههای اسپرت دنیا. نسل اول M3 که در اصل بر اساس نسل دوم سری ۳ ساخته شده بود فقط در دو نسخهٔ کوپه و کابریولت تولید شد اما در نسل دوم که بر اساس نسل سوم سری ۳ ساخته شده بود، نسخهٔ سدان هم به خانوادهٔ M3 اضافه گردید. در نسل سوم اما که در سال ۲۰۰۰ معرفی شد، دوباره نسخهٔ سدان از طیف مدلهای M3 کنار رفت تا اینکه در نسل بعدی مجدداً به خانوادهٔ این ماشین بازگشت؛ اما با معرفی نسل ششم سری ۳ تغییر بزرگی در نام M3 انجام شد زیرا بامو طبق شیوهٔ نامگذاری جدید خود تصمیم گرفت مدلهای کوپهٔ خود را بهصورت مجزا و با اعداد زوج عرضه کند. به همین دلیل در نسل ششم سری ۳، نام نسخهٔ کوپهٔ آن از سری ۳ کوپه به سری ۴ تغییر پیدا کرد. بدین ترتیب بهتبع این تغییر نام، نسل پنجم مدل M3 نیز با نام M4 عرضه شد تا بامو دست به ریسک بزرگی در تغییر نام یکی از مشهورترین و پرافتخارترین خودروهای خود زده باشد. بااینحال نام M3 هنوز در سبد محصولات بامو زنده است زیرا نسخهٔ M سری سه یا در اصل نسخهٔ سدان M4 همچنان با نام M3 عرضه میشود. همچنین علیرغم این تغییر نام، M4 کماکان راه پرافتخار اجداد خود را ادامه میدهد. این کوپهٔ اسپرت آلمانی مجهز به یک پیشرانهٔ ۳ لیتری شش سیلندر خطی توئین توربو است که ۴۲۵ اسب بخار قدرت و ۵۵۰ نیوتن متر گشتاور دارد. این نیرو توسط یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی یا هفت سرعتهٔ اتوماتیک دوکلاچه به چرخهای عقب منتقل میشود.
مشخصات فنی
این دوئلها، مقایسههایی برای دریافت و شناخت خودروهای برتر نیستند بلکه نظرسنجی برای شناخت خودروهای محبوبتر بین شما کاربران ایرانی میباشند؛ بنابراین با توجه به جمیع جهات، جذابیت، طراحی بدنه و کابین، برند، ویژگیهای فنی، قیمت و مقرونبهصرفه بودن و حتی تجربه کاربری، کدام خودرو را ترجیح میدهید؟ دلایل و معیارهای انتخاب خود را نیز لطفاً در بخش نظرات بیان فرمایید.